آینه کاری مدرن و سنتی نوعی تزئیین داخلی است که با چسباندن قطعه های آینه در کنار یکدیگر تشکیل می شود. آینه کاری یک هنر سنتی بسیار زیبا است که در اشکال مختلفی به نمایش در آورده می شود. اگر شما نیز قصد انجام آینه کاری را دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با این موضوع ما را تا پایان این مطالب همراهی کنید:
کاربرد آینه کاری در معماری
در زمان گذشته به خصوص در دوره قاجاریه و زندیه از این هنر استفاده های زیادی می کردند. بیشترین استفاده از این هنر در زمان گذشته در قاب پنجره ها، آلاچیق ها، ستون ها، سقف ها، دیوارها و… بوده است. در زمان گذشته و در حال حاضر استفاده از این طرح سنتی موجب زیبایی بسیار زیادی در محیط های داخلی شده است، از این رو طرفداران زیادی دارد. حرم شاهراغ در شیراز یکی از بناهای تاریخی است که در آن به طور گسترده از آینه کاری استفاده شده است. در حال حاضر از این هنر در ورودی تالارها، باغ ها، استخرها و… استفاده می کنند. به طور کلی از آینه کاری جهت بزرگ تر نمایش دادن فضا و ایجاد روشنایی بیشتر استفاده می شود. در گذشته نیز هدف از آینه کاری، همین مورد بوده است.
اولین بار آینه کاری سنتی جهت تزئین و زیبایی در خانه شاه طماسب صفوی در قزوین به کار گرفته شد. از این هنر بسیار زیبا نیز برای تزئین کاخ ها و عمارت های سلطنتی نیز استفاده های زیادی می کردند، از جمله معروف ترین این کاخ ها که در زمان گذشته مورد آینه کاری قرار گرفت می توان به آینه خانه واقع در اصفهان اشاره نمود. دیوار، سقف، سالن پذیرایی، ستون های این کاخ با تکه های کوچک آینه تزئین شده است.